Nordic Walking Akersloot

VOOR WIE GESCHIKT?

Nordic Dog Walking is geschikt vanaf de leeftijd 14 jaar tot de leeftijd van ?. Dat is afhankelijk van zijn of haar conditie. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen het beste eerst contact opnemen met huisarts of specialist.

 

Voor iedereen die graag met zijn of haar hond wil werken en zo een band op wil bouwen. De baas en hond moeten enigszins beschikken over conditie. Voor de honden geldt een leeftijd van minimaal 12 maanden en voor de grotere honden vanaf 18 maanden.

Nordic Dog Walking kan in principe door alle hondenrassen beoefend worden, uitgezonderd enkele rassen. Voor Nordic Dog Walking dient u al wel een basiscursus Nordic Walking te hebben gevolgd.

Dit is natuurlijk niet alleen voor de Nordic Walkers geschikt, maar ook voor de hardlopers onder ons die hun hond meenemen tijdens het sporten. Of wat dacht u van een wintersportvakantie waarbij de hond mee kan tijdens het Nordic Dog Snowshoeiing.

 

TECHNIEK

Tevens is het mogelijk om aan Nordic Dog Jogging te doen. Zelf dient u dan over een flinke conditie te beschikken. Voor Nordic Dog Jogging is een basiscursus Nordic Walking nodig en een cursus Sporttechniek.

 

WAT IS BELANGRIJK

De honden dienen een gezondheidsverklaring te hebben alvorens mee te kunnen doen. De dierenarts zal letten op het hart-, longsysteem en het bewegingsapparaat van de hond. Het is zeker aan te bevelen om de hond tegen kennelhoest in te enten.

Wij hebben gezondheidsverklaringen voor u klaar liggen. Deze kunt u door de dierenarts laten invullen.

 

Voor elke hond is een ander gepolsterd X-harnas of wandeltuig nodig. Dit is niet alleen afhankelijk van het ras maar ook van de grootte van uw hond. Het tuig voor de hond dient u zelf aan te schaffen. Natuurlijk kunnen wij u adviseren en via ons bestellen.

Koningsweg 85

1921 DA Akersloot

Ons adres:

Telefoon: (0251) 31 82 51

Mobiel: (06) 23 25 8001

E-mail: info@nordicwalkingakersloot.nl